Tilføj en ekstra smagsdimension til din yndlings cookieopskrift. Gem en spiseskefuld pistaciecreme inde i hver enkelt cookiedej før de kommer i ovnen. Opskriften giver cirka 8 cookies.
Ingredienser
125 g smør
100 g brun farin
75 g sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
300 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
200 g hakket chokolade (100 g mørk, 100 g mælk)
100 g hakkede valnødder
80 g Siciliansk Pistaciecreme
30 g hakkede pistacienødder
Fremgangsmåde
1.
Form 8 små kugler pistaciecreme (ca. på størrelse med et kirsebær) på bagepapir, og frys dem i mindst 15 minutter.
2.
Pisk smør og sukker sammen, indtil det bliver cremet. Tilsæt ægget og rør igen.
3.
Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt i dejen, og rør til en ensartet konsistens. Vend chokolade og valnødder i til sidst.
4.
Del din cookie dej i 8 stykker. Tag dine afkølede pistaciekugler ud af fryseren og form til bolde. Form 8 cookie bolde med en pistacie bold i midten. Sørg for at pistaciecremen er helt dækket af cookiedej.
5.
Placer de fyldte cookiebolde på en bageplade, og frys i mindst 30 minutter (eller stil i køleskabet i mindst 1 time).
6.
Forvarm ovnen til 200°C (almindelig ovn). Bag cookies i 10-12 minutter, og lad dem afkøle på en rist, inden de serveres.